03/02/13 19:01
(http://www.klassa.bg/)

Германски предприемач продължава премахването на част от Берлинската стена

Германски строителен предприемач отхвърли призивите да спре работата по премахване на една от последните запазени части от Берлинската стена, въпреки гневните протести срещу плановете му. Майк Уве Хинкел заяви, че през следващата седмица работата по отстраняване на 22-метрова отсечка от дълъг 1,3 км участък от стената ще продължи.

В петък хиляди протестиращи попречиха на работниците да местят 19-те широки по 1,2 м бетонни плочи, разчиствайки място за път до луксозен комплекс в строеж на брега на река Шпрее.

В комюнике Хинкел заяви, че компанията му разполага с всички необходими разрешителни за премахване на изрисуваните от художници плочи и че благодарение на строежа на пътя ще бъде възстановен мост, разрушен през Втората световна война.

Върху 1,3-километровия участък от Берлинската стена могат да се видят произведения на около 120 творци от различни държави. Стената е втората най-привлекателна за туристите забележителност на Берлин след Бранденбургската врата и бива посещавана от над 1 милион души годишно.























btvnews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване