03/02/13 16:03
(http://www.klassa.bg/)

Люис Хамилтън с най-добро време за годината

 

Новият пилот на Мерцедес Люис Хамилтън даде най-добро време в днешната сутрешна сесия от Ден 3 на последните за сезона предсезонни тестове от Формула 1 в Барселона.

Британецът остана над всички с време от 1:20.558 минути, което е и най-доброто постижение на пистата в Каталуния от началото на годината. Втори с повече от минута изоставане се нареди Адриан Сутил с Форс Индия, а трети остана асът на Ферари Фелипе Маса.

След като първият ден в Барселона предложи дъжд и лоши условия за пилотите, днес Люис Хамилтън се възползва изцяло от шанса да кара със софт гумите, записвайки най-доброто време на пистата за 2013 година.

Британецът остана на пистата в продължение на 56 обиколки, като като успя да достигне време от минута и 23 секунди още в първите три, за което помогна и доброто състояние на трасето. Постепенно Хамилтън закова хронометрите на рекордните 1.20:558 минути, докато с медиум гумите успя да запише време от 1:20.8 минути.

С четвърто най-добро време остана пилотът на Уилямс Пастор Малдонадо, а пети се нареди Естебан Гутиерес със Заубер. Пилотите на МакЛарън и Ред Бул - Серхио Перес и Марк Уебър се наредиха съответно шести и седми, докато десетката бе допълнена от Жан-Ерик Верн, Давиде Валсечи и Жулс Бианки.

Последен с почти 4 секунди изоставане от лидера остана Гийдо ван дер Гарде с Кейтъръм.











iNews.bg
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване