03/02/13 16:26
(http://www.klassa.bg/)

Местан: Очакваме проверката за „поръчката” срещу Борисов да приключи, докато той е премиер

ДПС очакват главният прокурор Сотир Цацаров да приключи с проверката на сигнала, който са подали във връзка с изявлението на Бойко Борисов, че е бил „поръчан" от Ахмед Доган, докато Борисов е още министър-председател.

„Това би бил много сериозен атестат, както за новия главен прокурор, така и за съдебната система в България", заяви в Сливен председателят на движението Лютви Местан. Според него проверката може да отнеме не повече от един ден.

„Ако се установи, че има класифицирана информация, то нека Борисов си понесе наказателната отговорност, че е разпространил такава информация. А ако се установи, че си е измислил, че въобще няма такива материали или че в тези материали няма данни, които да му позволяват да обвинява Доган в поръчителство за „поръчка", то тогава да си носи отговорност за наклеветяване", категоричен е Местан.

Според него няма съмнения, че ДПС ще съхрани тежестта си в новото Народно събрание, но тази тежест няма да се измерва само с броя на депутатите, а и с важната роля на движението за намиране на изход от икономическата и политическа криза, тъй като то има ясна формула за това.

Лютви Местан обяви, че най-късно до края на март и началото на април ще бъдат определени листите на ДПС за участие в парламентарните избори. Лютви Местан е в Сливен за среща с актива на Движението за права и свободи.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване