03/02/13 07:24
(http://www.klassa.bg/)

Началото на строителните работи на българския участък от газопровода „Южен поток” ще бъде дадено през юли

135-ата годишнина от победния край на Руско-турската война и Освобождението на България е добър повод за анализ на целия спектър на руско-българските отношения, за обективна оценка на постигнатото и най-важното, за очертаване на бъдещите приоритети. Това заяви посланикът на Русия в България Юрий Исаков в интервю за Информационна агенция „Фокус”, пише изданието „Нейчъръл газ Юръп”.
„Аз мисля, че имаме повод за радост. Това е несекващият и доста наситен руско-български културен диалог. През всичките години, извън зависимостта от политическите обстоятелства, нашият културен обмен е имал обединяваща роля. За тази годишнина бе насрочено обновление на паметника на Царя-Освободител Александър Втори в центъра на София. В рамките на честванията в българската столица ще бъде тържествено открит бюстът на героя от Руско-турската война 1877 – 1878 г. – освободител на София генерал-фелдмаршал Йосиф Гурко”, заяви посланик Исаков.
„Приоритетната сфера е икономическото сътрудничество. Върви активна подготовка за редовно заседание на руско-българската работна група по енергетика, в хода на която се планира обсъждане на целия комплекс въпроси, които са се насъбрали в сферата на двустранния енергиен диалог. В зависимост от резултатите на това мероприятие, ще бъде формиран дневният ред за редовното заседание на Междуправителствената комисия за търговско-икономическото и научно-техническото сътрудничество”, добави посланикът.























„Нейчъръл газ Юръп”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване