03/02/13 16:42
(http://www.klassa.bg/)

Станишев: ГЕРБ харчи пари като безотговорно дете, докопало спестяванията на родителите си

От началото на годината правителството на ГЕРБ е направило около 1,7 млрд. лв. задължения на гърба на държавния бюджет. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод наследството, оставено от кабинета на Бойко Борисов на финала на своето управление. Четири години ГЕРБ управлява като едно безотговорно дете, което е докопало спестяванията на родителите си и ги харчи без да мисли, каза Станишев.
По думите му разпоредените от министерския съвет разходи за последните два месеца говорят за непредвидени предизборни харчове, които непременно ще ударят следващото управление.
При планиран бюджетен дефицит за цялата година от 1,1 млрд. лв., само до края на февруари 2013 г. той е 536 млн. лв., заяви лидерът на левицата. „Това говори за непланирани предизборни харчове на правителството на Борисов, които вървят с ударни темпове през последните месеци. ГЕРБ, първо, трупат нови задължения, които ще ударят бюджета и следващото управление, ще ограничат неговите възможности за действие, и, второ, очевидно акумулират ресурс, насочван към общини под управлението на ГЕРБ - ресурс, с който ще купуват гласове”, обясни лидерът на БСП.
Станишев отправи въпрос и към главния прокурор Сотир Цацаров за това какви мерки взема, за да спре безразсъдните разхищението на държавните средства от правителството на ГЕРБ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване