03/03/13 10:40
(http://www.klassa.bg/)

Декларация на Зелена партия

Зелената партия изцяло подкрепя представителите на протестиращите, които напуснаха първото заседание на Обществения съвет към президента Росен Плевнелиев. За съжаление тази добра идея – да бъдат събрани автентични представители на гражданското общество, които да влязат в пряк диалог с властта, бе провалена. Неколцината представители на протестиращите бяха „разтворени” в мнозинство от втръснали вече физиономии на „теоретици”  защитници на статуквото и техните господари от т. нар. индустриален капитал.
В крайна сметка, стана ясно, че целта е била не да се постави началото на реален граждански контрол над властта, а той да бъде подменен с негова имитация.

Становище на Зелената партия относно решението за спирането на АЕЦ „Белене”

Зелената партия се бори срещу АЕЦ „Белене” повече от двадесет години. Най-после той е спрян! Но дали трябва да ликуваме? За съжаление – не! Просто за пореден път българският народ видя, че решението за АЕЦ „Белене” не е продиктувано от някакви принципни позиции. То е плод на борба на две лобистки групи. Едните са свързани с руското атомно лоби, другите бързат да обслужат американското. Народното събрание спря АЕЦ „Белене”, но препоръча строеж на нов блок на АЕЦ „Козлодуй”. Да очакваме, че ако, не дай боже, властта отново вземат лобистите на АЕЦ „Белене”, то те ще спрат по средата на строежа новия блок на АЕЦ „Козлодуй”! Този политически кретенизъм се вихри вече десетилетия и струва на данъкоплатеца милиарди лева. През това време монополизацията и източването на енергетиката от мафиотски кръгове доведе до взрив в обществото.
Няма разлика между партиите, управлявали държавата през последните години. Те провеждат абсолютно една и съща икономическа и социална политика. Политика, която доведе хората до просешка тояга. Разликата между тях е само в „обръчите от фирми”, които те обслужват!
 Вкупом съгрешиха, вкупом непотребни станаха – нека и вкупом да си идат!














НИС на Зелена партия









Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване