03/03/13 11:01
(http://www.klassa.bg/)

Сибирячка е "Мис Русия 2013"

Победителка в конкурса "Мис Русия 2013" стана 18-годишната студентка от гр. Междуреченск Елмира Абдразакова.

Тя получава награди 100 000 щатски долара, лек автомобил, както и шанса да представя родината си на конкурсите "Мис Планета" и "Мис Свят".

Финалът на конкурса беше в концертната зала Luxury Village в курорта Барвиха край Москва, където е извънградската резиденция на президента на Русия.

В журито бяха певецът Дмитрий Маликов, реставраторът Аркадий Новиков, моделиерът Валентин Юдашкин, генералният директор на издателската къща Axel Springer Russia Регина фон Флеминг, тенисистката Анастасия Мискина, победителката в конкурса "Мис Вселена 2012" американката Оливия Калпо и "Мис Свят 2012" китайката Вън Сяю.

След като получи короната на победителка, девойката, която се състезаваше с номер 13 в 2013 година, заяви, че възнамерява да използва паричната награда за облагородяване на родния си 100-хиляден град, който се намира в Кемеровска област, Западен Сибир.
Пред медиите призна, че най-голям проблем за нея по време на конкурса било ходенето на високи токчета, тъй като не е професионален модел и не била свикнала с подобни обувки.
На второ и трето място се наредиха съответно Анастасия Язикова от Ярославъл и Ирина Туманова от Република Калмикия.

Двете ще получат стипендии да завършат висшето си образование в който пожелаят университет по света.















VESTI.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване