03/04/13 08:10
(http://www.klassa.bg/)

3-ти март донесе европейско злато за Тезджан Наимова

езджан Наимова е новата европейска шампионка в зала на 60 метра. Въпреки че бе забравена и дори отписана от сметките заради двегодишното допинг наказание, талантливата ни атлетка показа, че е боец и донесе златен медал за България навръх националния ни празник!

Тя закова хронометритe на 7,10 сек и така пребори оспорваната конкуренция. Това е нейното най-добро постижение и най-добър резултат в Европа за сезона.

Малко не стигна на Ивет Лалова за място на стълбичката и тя остана четвърта с 7,12 секунди, което е нейното ново лично постижение на 60 метра. Двете българки записаха отлично представяне и показаха, че в момента имаме много силни спринтьорки.

Определено това бе изключително силна серия с множество лични постижения. Тезджан стартира в трети коридор, а Ивет в шести. Всичките осем състезателки финишираха в рамките на 6 стотни, а победителката бе определена след фотофиниш. Вижте виде с прекрасното бягане на българките в Sporta.bg.

Така за първи път след Софка Попова България има европейска шампионка в най-късия спринт в зала. Попова спечели титлата през далечната 1981 година, но тогава атлетите се състезаваха на 50 метра.

3-ти март донесе европейско злато за Тезджан Наимова

Тезджан Наимова малко след самия финал. Победителят бе определен след фотофиниш.

Наимова се завърна след двегодишно допинг наказание. Вчера тя направи заявка за медала и бе най-бърза в квалификациите, спечелвайки трета серия с 7,12 секунди.

Днес 25-годишната Тезджан стартира във втория полуфинал в 3-ти коридор и със чудесно бягане се класира втора в своята серия с време от 7,11 сек., с което тя подобри своето най-добро постижение на 60 м.

Вчера европейската ни шампионка на 100 м. в зала от 2012 г. Ивет Лалова завърши трета в квалификациите в първа серия с личен резултат за сезона от 7,16 секунди. Днес чаровната пловдивчанка стартира в първата полуфинална серия в 5-ти коридор. Тя финишира втора със 7,14 като изравни своето най-добро постижение досега и подобри най-добрия си резултат за сезона.

Още новини от Европейското първенство по лека атлетика може да четете в Sporta.bg.





















iNews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване