03/04/13 16:02
(http://www.klassa.bg/)

Deutsche Telekom и Fon ще правят най-голямата безжична мрежа в Германия

Телекомуникационният гигант Deutsche Telekom и испанската Fon обявиха, че ще работят заедно в изграждането на най-голямата WiFi мрежа в Германия. Инициативата ще стартира през това лято и ще се казва WLAN TO GO, съобщава информационният портал kaldata..

Deutsche Telekom имат 12 милиона Интернет абоната и повече от 12 хиляди хотспота из цялата страна, което е много добра основа за предстоящия проект. От компанията споделиха, че ще инвестират 30 милиарда евро в мрежи и продукти през следващите 4 години.

“Това иновативно партньорство е добре дошло относно плановете за разрастването на мрежата на Deutsche Telekom. Увеличеният трафик на потребителите изисква развитието на високоскоростни мрежи и създаването на нови такива. Искаме до 2016-а година да предоставим национална WLAN TO GO мрежа с повече от 2,5 милиона хотспота.”, заяви изпълнителния директор на Deutsche Telekom, Рене Оберман.

Интернет потребителите с широколентова връзка лесно могат да се запишат за услугите на Fon и да споделят неизползвания капацитет на тяхната Интернет връзка. По този начин те получават безплатен достъп до над 7,7 милиона точки за свързване по целия свят.

Fon оперира в страни като Обединеното кралство, Франция, Белгия, Бразилия и Хърватия. Създаден е през 2006-а година от серийният предприемач Мартин Варсавски с финансовата подкрепа от Index Ventures, Google, Sequoia Capital, Skype и редица доставчици на Интернет. По-късно тази година, услугите на Fon ще стартират в България, Гърция, Румъния, Словакия и Унгария.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване