03/04/13 13:55
(http://www.hsnovini.com/)

Загуба за баскетболистките в “Дружба”

И точките, отбелязани от Амра Мехмедич не успяха да помогнат на хасковлийки да спечелят дербито с “Левски”

Баскетболистките на Хасково допуснаха минимална домакинска загуба от столичния “Левски” на старта на четвъртия дял от първенството. Срещата играна вчера в зала “Дружба” завърши при резултат 67:74 за гостите.

В оформилото се вече дерби между двата отбора гостите успяха да отмъкнат победата с разлика само от 7 точки и по този начин запазиха позицията си във временното класиране.

Мачът в хасковската зала “Дружба” започна равностойно като домакините в даден момент водеха в резултата. След това обаче момичетата от “Левски” поеха инициативата и с добра игра завършиха първата част с 27:17 в своя полза. През втората четвърт гостите продължиха с отличното си представяне и на почивката водеха с 44:26.

През второто полувреме нещата се обърнаха и момичетата на Елена Станкова показаха класата си и желание за победа. С отлична игра отбелязаха 9 последователни точки, с което намалиха разликата. Под овациите на публиката хасковлийки тръгнаха да обръщат мача. Домакините взеха частта с 25:20 точки и имаха шансове в последната четвърт да направят пълен обрат. По време на последната част авансът на “Левски” в даден момент бе само 5 точки, но въпреки това гостите удържаха победата и с актив от 74 точки срещу 67 за домакините успяха да запишат успех.

За „Хасково 2012” най- резултатни в срещата бяха Анита Тейлане с 19 точки, 17 реализира капитана Амра Мехмедич, а Наталия Топалова добави 10. В следващия кръг хасковлийки почиват, а на 16- ти март гостуват на “Берое” в Стара Загора.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване