03/04/13 14:47
(http://www.hsnovini.com/)

Изложба показва личността и делото на граф Игнатиев

Калина Канева представи и своята книга за граф Игнатиев

Документална фотоизложба показваща личността и делата на граф Игнатиев и неговото обкръжение от днес е на разположение на хасковлии и гости на града. Тя бе открита в Регионалният исторически музей от нейния автор Калина Канева.

Изложбата под надслов „Моят идеал е свободна България” е гостувала в различни краища на страната.  Представяна е през годините и в Украйна, и Русия.

“Тя е един вълнуващ разказ за живота и делото на големия руски дипломат, общественик и хуманист граф Николай Павлович Игнатиев- графът на българите”. Така бе представена изложбата от директорът на Регионалния исторически музей, Валентин Димитров.

Авторката Калина Канева сподели, че годишнините от освобождението на страната са най- подходящите поводи тази изложба да бъде представяна през обществеността.

“Много са нещата, които трябва да се знаят за личността и делото на граф Игнатиев. Това е една уникална личност, с огромна ерудиция, с огромни познания и смелост да решава нещата самостоятелно”, сподели Калина Канева.

Авторката е категорична, че и в момента народа има нужда от личности като граф Игнатиев. Заедно с фотосите, Калина Канева представи и книгата си написана за руския общественик и дипломат и за неговото обкръжение. За събиране на информация през годините авторката сподели, че дори се е допитвала и до потомци на графа.

Репортаж за откриването на изложбата гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

 

Авторката десетилетия събира информация за граф Игнатиев

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване