03/04/13 12:20
(http://www.klassa.bg/)

Икономистът Лъчезар Богданов: Намаляването на цената на тока няма да успокои хората

Намаляването на цената на тока не е достатъчно за успокояване на хората.

Това каза в интервю за Агенция "Фокус" Лъчезар Богданов, икономист от "Индъстри Уоч", по повод предложението на енергийния регулатор ДКЕВР за намаляване на цените на електроенергията.

"Работните места са най-важното нещо, което трябва да бъде акцент на работата на следващото правителство.

Те трябва да бъдат на всяко правителство, но особено на това, което идва сега", коментира Лъчезар Богданов.

Той посочи три неща, от които зависят работните места. На първо място това са нови инвеститори, за които обаче трябва да има сигурност и увереност, че ще могат дълги години да работят и да правят бизнес у нас.

Второто е премахване на пречките на пазара на труда и трето квалификацията на работниците, защото в България има хора, които не могат да започнат работа заради това, че нямат определената квалификация.

Няма никаква причина да не се насочват още ресурси и доста по-бързи и експресни реформи, именно в посока повишаване на квалификация на тези хора, за да имат шанс да си намерят работа, каза Лъчезар Богданов.

"Днешното положение в страната ни не е пречка за чуждите инвеститори.

Само по себе си, това не е притеснително за бизнес климата. Където и да се опиташ да направиш завод или някакво друго предприятие, ще има протестиращи, ще има еколози, ще има майки, ще има пенсионери, ще има социално слаби – всякакви други хора, които ще протестират пред министър-председателя или пред парламента.

Ключовото е тези протести да са канал за предаване на идеи по проблеми към тези, които имат легитимното право да ги решават и да го правят по един законов начин и по един начин, поддържащ все пак дългосрочната сигурност на това, че законите се спазват", допълни Лъчезар Богданов.

















Агенция "Фокус"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване