03/04/13 08:21
(http://www.klassa.bg/)

Кирил Йорданов обявява дали ще подаде оставка

Председателят на Общинският съвет във Варна свиква днес представителите на всички политически сили. Целта е свикване на извънредна сесия, заради управленската криза във Варна.

И вчера протестът там беше най-масов. ГЕРБ оттегли подкрепата си за кмета Кирил Йорданов. Въпреки решението на ГЕРБ, Кирил Йорданов не подаде оставка и заяви, че настоява за свикване на извънредна сесия на Oбщинския съвет, на която да обяви решението си.

Призивите за оставката на градоначалника бяха отправени многократно по време на ежедневните протести в града. Гражданското недоволство пое рязък завой към критика на местната власт, след като на 20 февруари 36-годишният Пламен Горанов се самозапали пред сградата на Общината с искане за оставката на Кирил Йорданов.

От БСП призоваха за нови кметски избори. В същото време Яне Янев развали коалицията с аптечния бос Веселин Марешки.

От „Ред, законност и справедливост” съобщиха, че оттеглят политическото си доверие от Марешки, който заедно Кирил Йорданов и Борислав Гуцанов се приемат от обществеността като олицетворение на корупционния модел на управление на Варна.

Протестиращите в града са настръхнали срещу монополите в бизнеса.

„Това е митология в града. Става въпрос за тимаджийте, Холдинг Варна. Тя е завзела целия бизнес в града. И даже и да сменим кмета и управниците, ще дойдат други, които също ще бъдат купени от тази групировка,” разказва един от протестиращите пред bTV.














btvnews.bg



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване