03/04/13 08:04
(http://www.klassa.bg/)

Кувейтската опозиция се обедини в коалиция

Кувейтски опозиционни групи обявиха създаването на широка коалиция и призоваха за основни реформи, включително признаване на политическите партии в петролното емирство край Персийския залив.

Новият съюз, наречен Коалиция на опозицията, обединява почти всички политически групи - ислямисти, либерали и националисти, както и младежки активисти и организации на гражданското общество.

В изявление, публикувано няколко часа след срещата, новата коалиция се ангажира да работи за "парламентарна система, въз основа на легализирането на политическите партии /.../ и смяна на властта."
Избори в Кувейт се организират от 50 години, но партиите са все още забранени. Обединенията играят такава роля, но независимо от резултатите от изборите, правителството се управлява от член на управляващата фамилия Ал Сабах.
"Правителството трябва да с създаде в резултат на свободни и честни избори", съобщи опозиционната коалиция, повтаряйки искания за разделяне на властта с управляващата от над 250 години династия Ал Сабах.
Обединената коалиция призова за разпускане на парламента, доминиран от поддръжници на правителството и избран през декември. Тогава изборите бяха бойкотирани от опозицията в знак на протест срещу избирателния закон. Тя призовава за ново гласуване въз основа на стария закон.















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване