03/04/13 08:33
(http://www.klassa.bg/)

Лиляна Павлова: Заедно с инфраструктурата трябваше да развиваме и икономиката, и да намаляваме безработицата

Заедно с развитието на инфраструктурата и стремежа да се запази фискалната и финансова стабилност, трябваше да вложим енергия обаче и за развитието на икономиката и намаляване на безработицата в страната. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова в предаването „Тази сутрин” на БТВ. По думите на Павлова – „няма спор по темата дали ни трябват пътища, защото това е гарант за безопасност, инвеститори и по-малко жертви”.
Трябваше да развиваме обаче и икономиката и да увеличаваме заетостта, отбеляза регионалният министър в оставката. Според нея – ГЕРБ е положил много усилия за да бъде постигната финансовата и фискална стабилност на страната, като нейната цел е била България да се докаже като стабилна страна и така да привлече инвеститори.
„Няма нищо лошо в това да сме старателни и прецизни, но трябваше да се балансира и със заетостта, увеличаването на доходи и намаляването на безработицата”, подчерта Павлова. Тя отбеляза обаче, че проблемът с безработицата не е само у нас, но и в цяла Европа като в 17 страни членки на ЕС безработните са 19 млн. „Проблемът е глобален и не е само в България. Ако имаше рецепта за преодоляване на безработицата щяхме да я предложим, коментира Павлова. Според нея, дефицитът е трябвало да е 0.4%,. Той трябваше да се увеличи. Но трябва да е много ясно за какво го увеличаваме. Трябва до инвестираме смислено – в заетостта и развитието, допълни Павлова.
„ГЕРБ категорично иска да управлява отново. Ще изработим добра програма, фокусирана върху икономическото развитие, което не е за сметка на фискалната дисциплина”, заяви Лиляна Павлова. Тя подчерта, че ГЕРБ е положила основата България да е надежден икономически партньор.





















„Тази сутрин” на БТВ

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване