03/04/13 10:37
(http://www.klassa.bg/)

Най-ползваните регистри към Министерството на правосъдието са включени в автоматичния обмен на данни между администрациите

Най-ползваните регистри към Министерството на правосъдието са включени към разработването на автоматичен обмен на информация между администрациите. Тази основна дейност за ускоряване на електронното управление е част от изпълнението на проект на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията „Развитие на административното обслужване по електронен път”. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския социален фонд.
Общо 50 бази данни са включени към обмена на информация по служебен път – като най-застъпени са регистрите към „Гражданска регистрация и административно обслужване” (ГРАО), Министерството на правосъдието, МВР, Министерството на образованието, младежта и науката, Агенцията по вписвания, Агенция „Митници” и други.
Базите данни са определени въз основа на анализ на най-ползваните регистри. Целта на проекта, който се финансира от ОПАК, е да осигури технологична възможност администрацията, която първа е регистрирала определена информация, да я изпраща служебно на други организации, ако бъде поискана. По този начин няма да се изисква от гражданите и организациите представянето или доказването на вече събрани или създадени данни – например като диплома за образование, за семейно положение, за постоянен адрес.

Проектът „Развитие на административното обслужване по електронен път” K10-31-1 се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.





















"Фокус"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване