03/04/13 16:56
(http://www.klassa.bg/)

Нов правилник задължава френските полицаи да бъдат любезни

Полицаите във Франция ще бъдат натоварени с моралното задължение да бъдат „по-учтиви и по-толерантни”, когато общуват с хора с неевропейски етнически произход. Изискванията за по-любезно отношение са вписани в новия им Кодекс на поведение, пише британският вестник „Дейли Телеграф”.

Служителите на реда получили указания да спрат „расистката" тактика на набелязване на чернокожи и азиатци за проверка на самоличността.

Новите правила забраняват на полицаите да говорят на „и", когато си имат работа с млади хора, защото това се смята за неуважително. Те трябва да се обръщат към всички с официалното „вие", което се използва при разговор с непознат или с човек с власт.

Обръщението към възрастните винаги трябва да е „господин" и „госпожа" дори при арест, постановяват новите правила. „Полицаи и жандармеристи са поставени в услуга на населението. Техните връзки с хората трябва да се характеризират с любезност, а тяхното поведение трябва да е примерно при всякакви обстоятелства и да спазва достойнството на другите хора. То трябва да вдъхва уважение и зачитане,” се казва в кодекса.

Новите правила били съставени по искане на вътрешния министър Манюел Валс, който заяви, че любезността към хората трябва да бъде в центъра на обучението на полицаите.

Изследване преди две години разкри, че по-голямата част от френското общество смята, че хората във Франция са много груби помежду си. То показа, че 97% от парижаните считат, че съгражданите им са „невъзпитани и им липсва вежливост".

Друго изследване на сайта „Трип Адвайзър” установи, че чужденците, които посещават Париж, го смятат за най-грубия град в Европа.

















„Дейли Телеграф”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване