03/04/13 05:42
(http://www.klassa.bg/)

Обама посочи свой човек за бюджетното управление

Президентът на САЩ Барак Обама ще назначи в понеделник ръководителката на благотворителната фондация на супермаркетите Уолмарт /Walmart/ начело на бюджетното управление в кабинета си.

Това е решаваща позиция за решаващия сблъсък с конгресмените републиканци, съобщи в неделя вечерта високопоставен представител на САЩ.
"В понеделник президентът ще обяви намерението си да назначи Силвия Матюс Бъруел за директор", съобщи служител пожелал анонимност.
Бъруел е била заместник-директор на същата служба в края на администрацията на президента Бил Клинтън от 1998 до 2001г. Тя работи и като заместник-генерален секретар на Белия дом.
След напускането на администрацията през 2001 г. Бъруел започна работа във фондацията на милиардера Бил Гейтс и от началото на 2012 г. пое председателството на Фондацията Уолмарт, филантропската организация на американския световен гигант, собственик на веригата супермаркетите.
Управлението в Белия дом, за което става дума, има министерски ранг. Нейното назначаване ще трябва да се потвърди от Сената, където републиканските противници на Обама имат блокиращо малцинство.
Ако Бъруел получи зелена светлина от сенаторите тя ще има особено трудни задачи в период на търсене на компромиси за бюджетната политика на Белия дом.




















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване