03/04/13 17:16
(http://www.hsnovini.com/)

Решение на ОбС изкара на протест обитатели на общинско общежитие

Слух, че ще останат без подслон изкара на протест днес обитателите на общинско общежитие в Димитровград

Слух, че ще останат без подслон изкара на протест днес обитателите на общинското общежитие в Димитровград. Те се обявиха против решението на Общински съвет, с което заплашва обитаваните от тях стаи да бъдат отдадени под наем.

Живущите в общинското общежитие на ул. „Н. Й. Вапцаров” №15 са пред угрозата да останат на улицата, след като на последното си заседание общинските съветници потвърдиха върната за преразглеждане докладна записка. Те решиха 37-те стаи да бъдат извадени от списъка с резервните общински жилища и да бъдат отдавани под наем. На заседанието кметът Иво Димов се обяви срещу решението.  “Това е жив пример за гласуване на инат. Това решение ще изкара на улицата 38 възрастни и 15 деца”, коментира градоначалникът по време на сесията.

 

 

Сред протестиращите е самотната майка Валентина Русева, която обитава стая в общежитието заедно с двете си деца

Дни по-късно обитателите на общежитието, повечето от които социално слаби семейства излязоха на улицата на протест. “Искат да ни изгонят и да ни оставят на пътя. Няма къде да отида. Не искам отново да съм на улицата както преди 4 години”, жалва се Христина Русева. Тодор Кръстев живее от години в общежитието. Разделил се със съпругата си. Сега сам отглежда малката си дъщеря. Сред протестиращите е самотната майка Валентина Русева, която обитава стая в общежитието заедно с двете си деца – момиченце на няколко месеца и момченце в детската градина.

Повечето обитатели са доволни от месечния наем, който е 25 лв., но пък не са съгласни да плащат и за сметка на некоректните, както били временно настанените в общежитието. Хората поискаха спешно да се вземат мерки и за хигиената на помещенията. Казват, че в стаите било пълно с хлебарки, канализацията не работела.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

Тодор Кръстев сам отглежда малката си дъщеря. Издържа семейството си с парите от Бюрото по труда

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване