03/04/13 11:29
(http://www.klassa.bg/)

Служителите в испанската авиокомпания „Иберия” започнаха нова стачка

Служителите от испанската авиокомпания „Иберия” започнаха днес втората за последните две седмици стачка в знак на протест срещу съкращаването на повече от 3800 работници на компанията, планирано във връзка със загуба на конкурентоспособност на пазара на въздушни превози, предаде ИТАР-ТАСС.
Заради стачката на „Иберия” и нейните дъщерни компании, са отменени около 1300 полета. Компанията съобщи, че 93% от пътниците за отменените полети вече са пренасочени към самолети на други авиокомпании, а на останалите е предложено да променят датата на полета или да получат парите си обратно.
В събота ръководството на компанията обяви, че на 15 март ще започне процедура по съкращаване на част от персонала, „дори и да не бъде достигнато споразумение с профсъюзите”. Днес в Мадрид се провежда демонстрация на служителите на „Иберия”, която може да парализира работата на най-големия терминал на столичното летище „Барахас”.















ИТАР-ТАСС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване