03/04/13 13:51
(http://www.klassa.bg/)

Съкращенията във ВМЗ Сопот започват до две седмици

Очаква се съкращенията във ВМЗ Сопот да започнат в средата на март. Все още не са готови списъците на хората, които ще бъдат съкратени, съобщи пред Агенция „Фокус“ Иванка Иванова от КНСБ в заводите.
Комисиите по подбор работят, след като те приключат ще бъдат изготвени окончателните списъци на съкратените лица. Вече са ясни длъжностите и професиите като работни места, които подлежат на съкращения. Сега се прави подбор на хората, уточни Иванова. Съкратени ще бъдат както работници, така и служители.
Трудовите борси във ВМЗ са минали на доста високо ниво, каза още Иванова. Доста голям е интересът на работещите към работодателите на борсата. Вече има и хора, които са приели работа. Работодателите, които се представят на трудовата борса в Сопот, са от цялата страна. Предложенията на общините не са сред предпочитаните работни места на този етап, тъй като това е нискоквалифициран труд. Но и за това е трудно да се говори засега, добави Иванова.
Около 450 оръжейници са напуснали завода от началото на годината досега по различни причини, каза още Иванка Иванова. Една част от тях са по чл. 331, така нареченото доброволно напускане, други – заради неизплатени заплати, трети са се пенсионирали.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване