03/04/13 08:13
(http://www.klassa.bg/)

Тренто и Казийски спечелиха редовния сезон в Италия

Итас Диатек Трентино ще остане на върха в класирането до края на редовния сезон, след като тази вечер възпитаниците на Радостин Стойчев спечелиха категорично с 3:0 (25:15, 25:17, 25:20) срещу Верона на Светослав Гоцев.

Благодарение на спечелените три точки Казийски и компания официално спечелиха редовния сезон в Серия А1. Тренто има 51 точки в своя актив, докато Мачерата изостава на 4. До края на първенството пък остава един-единствен кръг, който ще е без значение за битката за първото място.

Матей Казийски изигра поредния си стабилен двубой за италианския гранд, след като закова 11 точки и бе най-резултатен за своя отбор в срещата. Той записа 2 блока, регистрира 60% ефективност в атака и записа 50% перфектно посрещане.

Другият българин Ники Учиков влезе като резерва и записа 5 точки за успеха на Тренто, а Гоцев заби 8 точки при 88% ефективност в атака.

Ясна е и позицията на Цветан Соколов и Бре Банка Ланути, които тази вечер загубиха с 1:3 от шампиона Лубе Банка Марке с 1:3 (24:26, 25:21, 22:25, 22:25).

Загубата оставя Кунео на 4-а позиция в класирането, като тимът има 40 точки и Модена не може да ги измести, тъй като е с 4 точки по-малко. Ако Бре Банка Ланути и Тренто минат първия кръг на плейофите, то ще видим битка между Цветан Соколов и Матей Казийски още в полуфиналите на първенството.

Тази вечер диагоналът се завърна на обичайната си позиция, след като в продължение на 2 месеца игра като център. Той заби 22 точки (4 блока, 1 ас) и беше най-резултатен за своя отбор. Това обаче не помогна на Кунео, а 29-те точки на Иван Зайцев бяха върхово постижения в мача.

















Иво Вецев

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване