03/04/13 08:58
(http://www.klassa.bg/)

Търговският обмен между Йордания и България достигна 123 милиона долара през 2012 г.

Търговският обмен между Йордания и България се увеличи със 70 милиона долара през миналата година в сравнение с 2011 г. и достигна 123 милиона долара, съобщава Петра нюз.
Ръководителят на българската дипломатическа мисия в Йордания Александър Ковачев заяви, че износът на Йордания за България през 2012 г. е достигнал 107 милиона долара, докато през 2011 г. той бе 55 милиона долара. Посланикът допълни, че износът на страната за Йордания се е увеличил до 26 милиона долара през миналата година в сравнение с 11 милиона през 2011 г. заради развиващите се отношения между двете страни. „България, която отпразнува 135-годишнината от своята независимост, има намерение да установи по-близки икономически и търговски отношения с Йордания”, подчерта българският дипломат и отбеляза, че неговата страна подкрепя политическите и икономическите реформи, прилагани в Йордания под ръководството на крал Абдулла ІІ.











Петра нюз.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване