03/05/13 13:03
(http://www.klassa.bg/)

Атанасова: Няма да оставим хаос в здравеопазването

Когато аз и моят екип напуснем Министерство на здравеопазването няма да оставим хаос. Ще оставим една изключително добре подредена администрация. Няма да избухнат бомби, въпреки твърденията на опозицията. Това заяви пред Нова телевизия Десислава Атанасова, министър на здравеопазването в оставка. Хората имат памет и паметта им не е толкова къса. Знае се какво остави управлението на тройната коалиция и мога да дам отчет какво сме направили ние и конкретно аз за тази почти една година, откакто съм министър на здравеопазването, каза още Атанасова.
„Има насрочена здравна комисия, тя ще си проведе своето заседание в четвъртък, аз получих покана за нея. Надзорният съвет заседаваше вече няколко пъти именно заради това, което се случи с бюджетите на някои от големите болници в София. За този проблем именно аз инициирах тази среща, разговарях и с целия Надзорен съвет, и с д-р Цеков, заедно проведохме среща с мениджърите на тези големи болници, които получиха по-малки бюджети, разговаряхме с ръководството и шефовете на клиники в „Пирогов” там на място, т.е. не сме бягали от отговорност и не сме се крили”, допълни Атанасова.
На въпрос ще бъде ли в безтегловност здравеопазването до изборите, Атанасова беше категорична, че няма да остави хаос, обясни тя.
Здравният министър информира още, че вече са подписани „около 300 договори с млади лекари, за да могат те да получат европейско финансиране на своите специализации”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване