03/05/13 17:33
(http://www.hsnovini.com/)

Бадминтонистите се завърнаха от приятелски турнир в Турция

Хасковския тим по бадминтон се завърна от приятелски турнир, който се проведе през почивните дни в Турция. 8 състезатели от местния тим водени от старши треньора Станимир Бойчинов бяха на участие в южната ни съседка. В Търция момчетата и момичетата на клуб по бадминтин “Хасково” изиграха голям брой срещи със силните тимове на Одрин , Чорлу и един от най- добрите европейски отбори “Газим Осман паша” от Истанбул. Хасковлии бяха представени от Даниел Николов, Дани Палабойков, Петко Петков, Мартин Цветков, Калина Спасова, Михаела Палабойкова, Слава Косева и Таня Петкова.

Станимир Бойчинов призна, че е доволен от срещите, защото по този начин неговите състезатели можели да направят проверка с тимове на високо ниво.

„Всички деца се представиха много добре, в по- голям процент имаме победи. Целта беше състезателите да се обиграят”, коментира за Хасково Новини,  Бойчинов.

От клуба са доволни и от представянето на Божидара Топузова, която миналата събота игра на последните квалификации определящи втората квота при момичетата за участие на ЕП до 19 години в Анкара.  В решителната среща Божидара не допусна грешка и спечели правото да участва на първенството в сингъла. „При добър жребий има шанс  за медал. За пръв път ще участва на ЕП, но е много добре подготвена в момента и има реални шансове за отличие” коментира нейният наставник Станимир Бойчинов.

Шампионатът на стария континент ще се проведе в края на месец март.

 Младен Желязков

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване