03/05/13 08:07
(http://www.klassa.bg/)

Британските власти умуват социални ограничения за българи и румънци

Британските власти се готвят да предприемат конкретни стъпки за ограничаване на имигрантския поток от България и Румъния. Правителствена комисия по вътрешните работи ще проучва как потенциалните имигранти да бъдат убеждавани да не идват във Великобритания.

Плановете са това да става чрез премахване на достъпа до различни социални придобивки, без да се нарушават законите на Европейския съюз срещу дискриминацията, съобщиха местни медии. Ще бъдат разгледани условията за достъп до общински жилища, помощи и здравеопазване, както и възможността да се въведе нещо като специален документ за самоличност за всички граждани на Евросъюза.

Медиите обаче коментират, че властите във Великобритания ще се сблъскат с редица решения на Европейския съд в защита на свободното движение на работници в рамките на съюза и затова ще е трудно да се взимат прибързани решения.

Британският печат пише още за намерението на Германия да блокира приемането на България и Румъния в Шенгенската зона. "Таймс" и "Дейли Мейл" съобщават, че германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих е предупредил двете страни, че ако тази седмица на срещата в Брюксел настояват за влизане в Шенген, Берлин ще наложи вето.

"Експрес" откроява твърдението на кмета на Дуисбург Сьорен Линк, че румънските и българските мигранти струват на местните власти в Германия 15 милиона паунда като социални помощи.
















btvnews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване