03/05/13 08:23
(http://www.klassa.bg/)

Вето на Шенген

Министърът на вътрешните работи на Германия Ханс-Петер Фридрих заяви, че по време на заседанието на Европейския съвет в четвъртък ще наложи вето на приемането в Шенгенската зона на България и Румъния. Фридрих неведнъж е предупреждавал за вълната от имигранти от източноевропейските страни, които заплашват социалните бюджети на германските провинции. Като една от причините за ветото германският вътрешен министър посочи факта, че България и Румъния не са „дозрели” за членство в Шенген. Според него няма решителни мерки за борба с корупцията, а визи може да бъдат дадени срещу подкуп, пише вестник „Российская газета”.
Германците може да променят своето мнение, ако ситуацията в двете страни се промени.
По данни на Федералната агенция за имигрантите и политическите бежанци броят на официално регистрираните имигранти от Румъния и България през 2012 година се е увеличил с една пета в сравнение с 2011 година. Професор Херберт Брюксер от Института за изследване на пазара на труда и професионалното развитие посочва, че е намалял интересът на имигрантите към страни като Испания и Италия, които са в криза.

















„Российская газета”


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване