03/05/13 08:18
(http://www.klassa.bg/)

Мащабна стачна мобилизация очаква Франция

Днес два френски синдиката мобилизират своите членове в знак на протест срещу реформата на пазара на труда, която бе дебатирана в парламента през април, пише вестник „Паризиен”.
Днес за първи път CGT и FO, два традиционно противопоставящи се синдиката, ще се обединят, за да организират стачка в цяла Франция. Предвидени са около 170 демонстрации и силно възпрепятстване на работата в цялата страна.
Обект на недоволството на двата синдиката е споразумение, постигнато между правителството и останалите три синдикални организации. В основата на текста е емблематичният механизъм за „поддържане на заетостта”, който бе заимстван от Германия. Споразумението ще позволи на предприятията, които изпитват големи финансови затруднения, да намалят заплатите и да променят работното време за период от 2 години, за да оцелеят в лошите условия на кризата. Според двата синдиката, които се противопоставят на текста, договореностите не дават право на избор на работниците и представляват „социална регресия”. Синдикатите обвиняват правителството, че се отмята от дадените обещания и нарушава трудовото законодателство.













„Паризиен”


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване