03/05/13 14:49
(http://www.klassa.bg/)

Миньори и железничари протестираха пред ДКЕВР


Миньори и железничари протестираха във вторник в София пред сградата на Държавната комисия да енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) срещу възможността за изключване на топлоелектрическите централи от енергийния микс с цел поевтиняване на тока за бита, съобщи агенция „Фокус“. Митингът е организиран от Федерацията на независимите синдикати на миньорите-КНСБ и Синдикалната миньорска федерация на КТ „Подкрепа”, съобщи агенция „Фокус“.

„Въпреки че членовете на ДКЕВР в оставка увериха, че намалението със средно 6-7 % на цената на електрическата енергия от 5 март не е в резултат на промяната в така наречения енергиен микс, ние миньорите, енергетиците и железничарите не им вярваме“, заяви днес вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров, който също е в редиците на протестиращите. Той е категоричен, че не трябва да се допуска от енергийния микс да отпаднат някои топлоцентрали, тъй като това би довело до загуба на хиляди работни места.

Основните искания на протестиращите са свързани със запазване на работните места. Те скандираха "Не закривайте работните места във въгледобива, енергетиката и БДЖ“ и „Не ви вярваме".

Същевременно ДКЕВР увери протестиращите, че няма да бъдат изключвани топлоцентрали от енергийния микс. Обещанието на регулаторната комисия беше потвърдено и от министъра на икономиката в оставка Делян Добрев:








Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване