03/05/13 09:20
(http://www.klassa.bg/)

Обмисляли жълти униформи за британските полицаи

Британската полиция ще стане още по-забележима - ще смени тъмносините си униформени куртки с яркожълти. Макар че окончателното решение още не е взето, процесът на "преобличане" вече е започнал, предаде ИТАР-ТАСС.

Представител на Скотланд Ярд каза, че лондонската полиция предлага да се въведат нови жълти куртки като униформа, за да е по-видимо полицейското присъствие.

За тази цел още през декември 2012 г. полицаите в три лондонски района са минали експериментално към новите униформи.

Според резултатите от експериментаа ще се вземе решение, което ще е задължително за всички пазители на закона.

Смяната на куртките би струвала на лондонската полиция най-малкото 100 млн. паунда. Полицейското управление на Лондон сега е принудено да намали разходите си с 500 млн. паунда, така че едва ли ще може да си позволи подобни харчове, смятат скептиците.

Има си място и време кога полицаите да носят жълти униформи - при регулиране на пътното движение или при патрулиране през нощта, казва Дей Дейвис, бивш началник на столичната охрана на кралското семейство.

В продължение на 200 години лондонските полицаи са били "момчетата в синьо". Така и трябва да си остане, смята той.

Привържениците на жълтите куртки посочват обаче, че с новите униформи полицаите ще са по-видими в тълпата по време на масови мероприятия.

Председателят на Федерацията на столичната полиция Джон Тали отбелязва, че при цялото уважение към традициите, не бива да забравяме, че в живота всичко се променя и трябва да се отговаря на новите изисквания.

Затова и на полицаите им е необходима "съответната екипировка".















ИТАР-ТАСС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване