03/05/13 16:53
(http://www.hsnovini.com/)

Освободиха д-р Милчев от поста началник на ИАРА- Хасково

Драгомир Господинов обяви, че вече няма да разчита на д-р Милчев като началник в ИАРА- Хасково

Централното ръководство на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури свали доверието си от началника на хасковското звено д-р Милчо Милчев. До това решение се стигна след проверка от агенцията, която се наложи от подписка на любители рибари, които бяха недоволни от дейността на хасковските служители.

Преди 2 седмици началникът на централното звено д-р  Драгомир Господинов  бе в областния град, за да се срещне с недоволните от сегашното местно ръководство и да получи близо 500 подписа, подкрепящи искането за оставка на д-р Милчев, заради занижена дейност срещу бракониерство  на язовирите Тракиец, Ивайловград и част от река Марица. Тогава Драгомир Господинов заяви,че ще последва проверка от комисия за установяване дали има реални нарушения.

“Нашите колеги, които извършиха проверката установиха, че за 2012- г. за язовир Тракиец няма съставен нито един акт за нарушение за извършване на стопански риболов от бракониери с мрежи. За 2011 г. и назад във времето има между 5 и 7 акта всяка година, което е положително. Това за мен и ръководството означава, че наистина на този водоем контрола е занижен. Има оплаквания от любителите по отношение на мрежарството в този водоем и при условие, че няма нито един акт това означава, че няма контрол”, коментира за Хасково Новини директорът на ИАРА, д-р Драгомир Господинов.

Господинов заяви още, че спуснатите инструкции от централата определено не били изпълнявани на местно ниво. Не са били спазвани изисканите проверки и заповеди, допълни още началника на агенцията. В следствие от доклада е взето и решение по отношение на д-р Милчо Милчев.

“Сваляме доверието от д-р Милчев. Ще му предложим да слезе на ниво инспектор, ако не се съгласи, ще бъде освободен”, информира още Господинов.

По отношение на твърденията, че има нужда от повече инспектори от наличните 5, Господинов заяви, че няма как да назначи 9 души, при положение, че на територията на местното звено има 2 големи държавни водоема и част от река Марица.

Стана ясно, и че има съставена подписка в защита на д-р Милчо Милчев, която е била изпратена до централата. След срещата с рибарите Драгомир Господинов обяви, че ще се срещне и с Милчев, за да го уведоми за решението.

За Хасково Новини Милчев заяви, че ще изпълнява длъжността началник до петък, след което вече няма да работи в агенцията и няма да приеме предложението за друг пост.  До назначението на нов началник длъжността ще се изпълнява от временен такъв, тъй като е необходимо извършването на конкурс за държавен служител.

Хасково Новини

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване