03/05/13 08:44
(http://www.klassa.bg/)

Харвард остава най-добрият университет в света, според класация на вестник „Таймс”

Харвард остава най-добрият университет в света, според класацията на вестник „Таймс”, изготвена с участието на информационната група „Томсън Ройтерс”.
Всяка есен вестникът публикува списък с най-добрите университети в света, като се отчита нивото на образователните и изследователските програми, научните статии, броят на чуждестранните студенти и специалисти и др. През 2011 година започна отделно да публикува рейтинг, съставен на основата на репутацията на професорския състав. За класацията за 2013 година са били анкетирани 16 600 души в десетки страни по света.
Първите шест места през последните две години остават без промяна. Първото място за трета поредна година заема Харвардският университет. След него се нареждат Масачузетският технологичен институт и британският Кеймбридж. Четвъртото място е за Оксфорд, а петото и шестото са за Калифорнийския университет в Бъркли и Станфорд.
Сред първите 20 попадат университети от САЩ, Великобритания, Япония, Канада и Швейцария.



















„Таймс”


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване