03/05/13 12:10
(http://www.klassa.bg/)

Цвети Пиронкова срещу американка на старта в Индиън Уелс

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова започва участието си на силния турнир от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс (САЩ) срещу представителката на домакините Кристина МакХейл.

Американката е на 20 години и в момента се намира под номер 48 в ранглистата на WTA, само на две позиции от Цвети. Това ще бъде втори мач между двете, а първата им среща бе на турнира в Синсинати през август 2011 г., когато МакХейл се наложи в 3 сета - 5:7, 6:4, 1:6.

За 25-годишната пловдивчанка това ще бъде осмо участие в Индиън Уелс, като никога досега тя не е достигала до третия кръг на надпреварата. Шест пъти Пиронкова се е класирала за втория кръг, а през миналата година Цвети отпадна още на старта след загуба с 6:4, 6:2 от испанката Карла Суарес Наваро.

При евентуална победа над Кристина МакХейл, следващото препятствие пред Пиронкова ще бъде поставената под номер 13 в основната схема рускиня Мария Кириленко.

Водачка в схемата на Индиън Уелс е световната номер 2 Виктория Азаренка (Беларус), а участие са заявили почти всички водещи тенисистки, с изключение на сестрите Серина и Винъс Уилямс, които от години бойкотират този турнир.

Мачовете от основната схема при жените започват в 21:00 часа българско време в сряда (6 март), а тези при мъжете стартират в четвъртък (7 март).

Както е известно, на турнира в Индиън Уелс се пуска и първата ни ракета при силния пол Григор Димитров, който ще бъде поставен, което означава, че на старта ще почива, и ще започне участието си директно от втория кръг.

21-годишният хасковлия се превърна в първия български тенисист, който попада в основната схема на турнир от подобен ранг, след като се изкачи до 31-о място в ранглистата на ATP. Жребият на Гришо, както и схемата при мъжете ще станат ясни тази вечер.


















Мариян Найденов

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване