03/06/13 13:48
(http://www.klassa.bg/)

Британски лордове: България и Румъния не бяха готови за ЕС

"България и Румъния се присъединиха към Европейския съюз, преди да са готови за това", съобщиха в доклад британски лордове, цитирани от "Хъфингтън пост". Това изявление беше направено в момент, когато управляващата коалиция и опозиционните лейбъристи опитват да отговорят на безпокойството на обществото заради имиграцията. В публикуван в сряда доклад на Комисията за ЕС в Камарата на лордовете се казва, че съюзът е трябвало да гарантира, че страните, желаещи да се присъединят, са ангажирани с демокрацията, човешките права и върховенството на закона. Но според лордовете проверките не са били достатъчно подробни, когато България и Румъния бяха приети в ЕС през 2007, което стана причина за "незадоволителната" ситуация те да се извършват и след това. "Все още е необходим напредък в областта на съдебната реформа и корупцията в България и Румъния, както и в борбата с организираната престъпност в България, пишат лордовете. Последните шест години показват, че условията, поставени след присъединяването, водят само до слаб напредък. При бъдещи присъединявания трябва да се положат всички усилия, за да се гарантира, че реформите са необратими преди присъединяването, защото механизмите след присъединяването са едновременно нежелателни и малко ефективни."
Докладът е оповестен в момент, когато преходният контрол върху вътрешната имиграция на ЕС е на път да отпадне за България и Румъния. От следващата година работниците от двете страни ще имат същите права за свобода на движение, както и останалите европейски нации.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване