03/06/13 09:50
(http://www.klassa.bg/)

Задържан е предполагаемият извършител на нападението над Сергей Филин

По делото за нападението срещу художествен ръководител на Болшой театър Сергей Филин са задържани трима, включително и балетиста Павел Дмитриченко.

Извършителят на нападението е задържан в Тверска област. Той е 35-годишен мъж, но името му не бе разкрито в интерес на следствието. Освен него е задържан Андрей Липатов, който е докарал предполагаемият извършител на местопрестъплението.

Днес сутринта бе задържан заподозрян в участие в престъплението, действал като посредник между изпълнителите и поръчителите. По-късно бе съобщено, че в рамките на разследването на нападението над Филин е обискиран дома на солиста на балета на Болшой театър Павел Дмитриченко.

Павел Дмитриченко е водещ солист на Болшой театър. Роден е в Москва в семейството на артисти от Държавния академичен ансамбъл за народни танци под ръководството на Игор Моисеев. През 2002 г. завършва Московската държавна академия за хореография и е приет в балетната трупа на Болшой театър. През 2005 г. завършва Руския театрален институт специалност "педагог-хореограф". Играл е в много балети на Болшой театър, сред които "Лебедово езеро", "Спартак", "Кармен сюита". През 2012 г. изпълнява партията на Иван Грозни.

Нападението срещу 42-годишния Сергей Филин бе извършено на 17 януари късно вечерта край дома му в Москва. Филин бе залят с киселина от неизвестен мъж с маска. Пострадалият бе настанен в болница с изгаряния по лицето и очите, а после замина на лечение в Германия.
















БТА


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване