03/06/13 11:58
(http://www.hsnovini.com/)

Криминалистите задържаха 36 080 къса безакцизни цигари

Криминалистите задържаха голямо количество безакцизни цигари

Вчера криминалистите от ОД на МВР- Хасково и колегите им от районното полицейско управление в Димитровград при проверката на лек автомобил Форд шофиран от 29- годишен жител от село Петрово, старозагорско са открили  8 000 къса цигари без бандерол. В хода на проверката е установено, че колата е била паркирана на улица „Бригадирска” в Димитровград пред дом, собственост на 40-годишен мъж от града.

След проверката в автомобила, полицаите са провели претърсване и на въпросното жилище. На мястото криминалистите откриват още 28 080 къса цигари от различни марки без акцизен бандерол. В апартамента на улица “Бригадирска” са били намерени още 70 кг насипен нарязан тютюн в пликове и 179 000 хартиени цилиндри с филтър, които са били съхранявани в кутии.

29- годишния старозагорец е бил задържан за 24 часа. От МВР информират, че заради здравословни проблеми димитровградчанинът не е задържан. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Това не е първият случай от началото на месеца, в който криминалистите залавят контрабанда на цигари без бандерол. В неделя вечерта хасковските полицаи иззеха след проверка на лек  автомобил “Фолксваген Голф”, шофиран от 29-годишен пловдивчанин, 638 къса цигари, укрити в предните седалки на колата. При справка бе установено, че мъжът се издирва от районното полицейско управление в Котел с мярка „принудително довеждане”, информираха още от ОД на МВР.

 Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване