03/06/13 11:47
(http://www.klassa.bg/)

Радина Кърджилова е новата Жулиета

Коя е новата българска Жулиета? От театър "Българска армия" издадоха, че това е Радина Кърджилова. Нашумяла от екрана и от сериала  „Стъклен дом” актрисата се превъплъщава в чиста 14-годишна девойка, която за пръв път се среща с любовта. В ролята на Ромео е партньорът й от „Тилт” Явор Бахаров. „Ромео и Жулиета се обичат. Тяхната любов ни е близка, разбираема, но в нея има още нещо освен огъня, освен полета на чувствата, освен екстаза на взаимността. Нещо свещено, неподвластно на спокойното отражение в душите ни, нещо, което е близко до Христовото разпятие и страдание. Тяхната любов не е просто любов, а някаква съзнателна, светла, магнетична лудост. Дарба божия!”, такъв е ключът към интерпретацията на Шекспировата драма според режисьора Николай Ламбрев-Михайловски.

На лиричната любов са противопоставени масовите сцени в спектакъла, в които участват много външни актьори. Това е събирателен образ на обществото, на предразсъдъците, на „една система, в която единствено важното е навикът да преуспяваш, да притежаваш, да мразиш и унищожаваш различните от теб. Капулети и Монтеки са разделили, разцепили, разкъсали Верона, делят я и желаят взаимното си унищожение.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване