03/06/13 12:39
(http://www.klassa.bg/)

Съобщенията за местни данъци на софиянци са сгрешени, алармира Кадиев

Общинският съветник от БСП Георги Кадиев сигнализира за сериозна грешка при данъчните съобщения на столичани. Пред Дарик той обясни, че техническата грешка може да застраши данъчната кампания и даде своите предложения за решаване на проблема. Кадиев настоя за незабавно анулирани на разпратените грешни съобщения и изготвянето на нови. Той отново настоя за оставки в общината заради грешката, която касае такса смет.

Разпратените преди дни съобщения за дължими местни данъци и такси на столичани са сбъркани в частта „битови отпадъци", като вместо реалната дължима сума се иска половината от нея, което се дължи на това, че за второто и третото тримесечие стойностите са нулеви.

„Има доклад на Дирекция „Информационно обезпечаване" в Столична община, което е обяснило защо и как е станала грешката. Има доклад и от заместник-кмета по финансите Дончо Барбалов и тъй като аз не виждам никаква реакция от страна на госпожа Фандъкова, а това, което се изисква е моментално анулиране на тези вече разпратени сметки и изготвянето на реални", каза Кадиев.

Ако хората започнат да плащат по начина, по който са им изпратени в момента съобщенията и следват графика, заложен там, Столична община ще загуби близо 92 млн. лв., пресметна общинският съветник. Според него общината трябва да направи официално съобщение, с което да анулира разпратените съобщения, да обяви, че са неверни и да се изготвят нови, които да се изпратят в максимално бърз срок.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване