03/07/13 13:15
(http://www.klassa.bg/)

Енергийният холдинг търси до 500 млн. лева за покриване заем на НЕК


Стратегията за финансиране, избрана от Български енергиен холдинг (БЕХ) ЕАД, предвижда привличане на дълг в размер до 500 милиона лева, съобщиха от холдинга. Оттам уточняват, че независимо какъв вариант за финансиране бъде избран, общият размер на привлечения дългов капитал няма да надвишава 500 милиона лева.

Позитивният кредитен рейтинг от „ВВВ“, даден наскоро на холдинга от Standard & Poor's, дава възможност на дружеството да разгледа различни опции за финансиране и да избере тази, която е най подходяща според нуждите на холдинга.

Разработени са две алтернативи за финансиране на БЕХ ЕАД. Едната предвижда пласиране на облигационна емисия. Другата представлява договаряне на заем с банка/синдикат от банки. Всяка от двете възможности предполага привличане на дълг в размер до 500 милиона лева.

Основната цел на процеса по привличане на финансиране от страна на БЕХ ЕАД е рефинансиране на заем на НЕК ЕАД, чиито размер предполага реализиране на само една от стартираните процедури, подчертават от холдинга.

В процеса на работа по гореспоменатите алтернативи специалистите в БЕХ ЕАД ще изберат най-подходящата в зависимост от текущото състояние на дълговите пазари и очакваните лихвени разходи, допълват от БЕХ.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване