03/07/13 07:25
(http://www.klassa.bg/)

Каприлес е новият-стар кандидат на опозицията във Венецуела

Опозицията във Венецуела ще издигне за кандидат в предсрочните президентски избори познато лице - Енрике Каприлес, губернатор на щата Миранда.

Часове по-рано външният министър Елиа Хауа оповести, че предсрочните президентски избори, наложили се заради смъртта на президента Уго Чавес, ще се проведат не по-късно от месец. До избирането на нов държавен глава функциите на такъв ще изпълнява вицепрезидентът Николас Мадуро.

Каприлес е считан за доста успешен губернатор, а пък подвластният му щат Миранда е считан за най-богатият. Това ще бъде неговият втори опит да стане президент на Венецуела. Каприлес бе кандидат на опозицията и на изборите през октомври 2012 г., но бе буквално прегазен от Чавес, удържал победа в 22 от общо 24 щата.

Опозиционният кандидат призова властите да се придържат към конституцията, съгласно която в случай на абсолютно отсъствие на президента (включително смърт) се провеждат нови парламентарни избори, като до избирането на нов президент неговите функции се изпълняват от председателя на парламента.



















БГНЕС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване