03/07/13 16:42
(http://www.hsnovini.com/)

Министър в оставка откри инвазивната кардиология в Хасково

Министър Атанасова и д-р Славчо Близнаков прерязаха лентата на реновираното отделение

Два месеца след като стартира дейността на отделението по инвазивна кардиология в Хасково, то бе официално открито. На церемония днес лентата преряза министърът на здравеопазването в оставка Десислава Атанасова.”Многопрофилната болница за активно лечение в Хасково се развива успешно и във все по-голяма степен отговаря на европейските стандарти за качество на лечението – каквото качество нашите пациенти заслужават”, заяви Атанасова.

Инвестицията е на обща стойност 2,5 млн. лв. и е реализирана изцяло със собствени средства на лечебното заведение.  В рамките на проекта е закупена модерна ангиографска апаратура на стойност 1,7 млн. лв., извършен е ремонт на ангиографска зала, изцяло е реновирано отделението по Кардиология и прилежащия към него интензивен сектор, закупена е нова медицинска апаратура. Отделението разполага с 30 легла, а към инвазивната структура са изградени операционна зала, компютърна зала и следоперационен сектор, сподели и изпълнителният директор на МБАЛ-Хасково д-р Славчо Близнаков.

С откриването на новата високотехнологична структура по инвазивна кардиология се дава възможност за своевременно и качествено лечение и спасяване на човешки живот. През първите два месеца, откакто функционира сектора са обслужени над 200 пациенти със сърдечно-съдови проблеми като 30 от тях са били в инфарктно състояние, припомни началникът на отделението д-р Орлин Радев.

Министърът в оставка даде висока оценка на отделението

В отделението работят петима лекари със сертификат за инвазивна кардиология. С реализирането на този проект населението на областта получава възможност за навременен и безплатен достъп до най-съвременното лечение на сърдечно – съдовите заболявания. След официалното откриване министър Атанасова разгледа и изцяло реновираното отделение по урология, където са извършени строително-ремонтни работи за 166 000 лв.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване