03/07/13 05:06
(http://www.klassa.bg/)

"Роснефт" и Exxon Mobil започват с година по-рано съвместни сондажи

Руската компания "Роснефт" и Exxon Mobil ще започнат през 2014 г., което е с година по-рано от определения срок, съвместни сондажи в Карско море, съобщи пред журналисти президентът на "Роснефт" Игор Сечин.

Приключихме комплексът от геоложко-проучвателни работи с Exxon Mobil, определихме мястото за сондажи, наехме сондажна платформа и през август - септември ще пуснем първата сонда в Карско море. Предполагаме, че тази дейност ще завърши, казвам го с достатъчна степен на увереност, с откриването на нови нафтени и газови проекти, посочи Сечин. Той допълни, че е много приятно когато работата върви по график, а в случая има и изпреварване на графика с една година.

През февруари 2013 г. "Роснефт" и Exxon Mobil разшириха мащабите на сътрудничеството си в рамките на споразумението за стратегическо сътрудничество от 2011 г. То предвижда съвместно усвояване на около 600 000 кв. м. площ за проучване под арктическия континентален шелф на Русия, потенциално участие на "Роснефт" в разработката на нефтеното и газово находище Пойнт Томсън в Аляска, съвместна оценка за възможностите за реализация на проект за Сгъстен природен газ в Далечния изток на Русия. Договореностите предвиждат геоложко-проучвателни работи в Чукотско и Карско море.















РИА "Новости"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване