03/09/13 11:16
(http://www.klassa.bg/)

За разумна промяна се обяви Йорданка Фандъкова

Политическа воля има за всякаква промяна, стига обаче всичко да е разумно и законосъобразно. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ.
По думите на столичния кмет, въпросът, който протестиращите са поставили на първо място пред Столична община, е този за „Топлофикация” и високите сметки. Според нея е очевидно, че в годините назад „Топлофикация” не си е вършила работата, за да се стигне до сегашното положение. В последните години са подготвени 21 инвестиционни проекта и вече започва предпроектно проучване за изграждане на най-голямата топлофикационна инсталация. Това на практика ще подобри работата на топлофикационното дружество и трябва да намали цените на топлоенергията.
„Много важно е в такава ситуация да питаме експертите и да взимаме най-добрите технически решения, които да проверяваме за законосъобразност”, заяви Фандъкова и допълни, че събираеми вземания не се опрощават и няма да бъдат опрощавани, защото нито е справедливо, нито законно.
Фандъкова заяви, че не бяга от политиката, защото според нея длъжността, която тя заема, е политическа.
„Аз разбирам политиката така: когато имаш определена позиция, имаш ангажименти, отговорности и трябва да ги свършиш. Това е моето разбиране, аз няма да го променя”, допълни столичният кмет.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване