03/09/13 11:17
(http://www.klassa.bg/)

„Извърви километър в нейните обувки” организира БЧК

Първото българско издание на международната инициатива „Извърви километър в нейните обувки” ще се състои днес в София. Това съобщиха от Български Червен кръст. Организатори са Българският Червен кръст, Българският хелзинкски комитет и Фондация „Ресурсен център – Билитис”. „Walk a mile in her shoes” (http://www.walkamileinhershoes.org/) е международна инициатива, започнала през 2001 г. На тези демонстрации мъже, обути в женски обувки, привличат медийното и общественото внимание върху насилието над жени, изнасилванията и сексуалния тормоз. Десетки хиляди мъже по света са участвали в шествията до момента.
Ден след Международния ден на жената, „Извърви километър в нейните обувки” тръгва в 12.00 часа от "Аптека" (кръстовището на булевардите „Витоша” и „Патриарх Евтимий” в София).
„Има една стара поговорка: „Не можеш наистина да разбереш някого, докато не повървиш една миля в неговите обувки”. Организаторите напомнят, че всяка четвърта жена в България е жертва на домашно насилие, a четвърт милион българки са ставали обект на сексуален тормоз. Инициативата иска да информира както за реалната ситуация в страната, така и за предлаганите услуги за пострадалите.
За шествието е осигурено някакво количество женски обувки в големи размери, но организаторите призовават участниците, ако имат възможност, да вземат чифт от своя приятелка/сестра/майка.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване