03/10/13 15:25
(http://www.hsnovini.com/)

Близо 50 протестираха на пл. “Свобода”, запалиха свещи в памет на жертвите на Холокоста

Близо 50 души от Хасково се включиха днес в националния протест.

Наред с енергийните дружества като монополисти бяха посочени и банките, и тяхната политика при отпускане на кредит. Протестите бяха и към ниските стойности на детските добавки. Представителят на един от пенсионерските съюзи Йордан Петров спомена и мобилните оператори в групата монополистите. Сред причините за протести днес на пл. “Свобода” бяха изтъкнати и високите цени на лекарствата в България и монопола на пазара на лекарствените медикаменти, като за сравнение бе дадена съседна Румъния, където те били много по- евтини.

Председателят на Гражданско сдружение “Страж”- Хасково Кръстьо Кръстев заяви, че преди седмица са изпратили до президента искания, подкрепени от няколко местни дружества.

Хасковлии бяха предупредени, че тези които управлявали досега се готвели отново да поемат юздите на държавната власт, което не трябвало да се позволява. От протестиращите заявиха, че  ще продължават с действията си, защото ако не протестират, това означавало, че са доволни от управлението.

“Който си стои у тях и не идва да протестира, значи харесва управлението”, заяви един от протестиращите.

На въпрос колко хора са се подписали в подписката срещу градоначалника, Йордан Петров заяви, че няма да отговори на този въпрос. Други от протестиращите заявиха, че бройката е около 4000, в тетрадката поставена на сцената на площада се виждаха ясно малко над 130 подписа.

Хасковлии бяха приканени и да запалят свещи в памет на починалия Пламен Горанов от Варна, който се самозапали и дни по- късно издъхна от раните си. Бяха почетени и евреите, загинали по време на втората световна война. Днес се навършиха 70 години от спасението на българските евреи. На днешната дата се почитат и жертвите на Холокоста.

Хасково Новини

В тетрадката на сцената подписите бяха малко над 130

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Йордан Петров, известен като бай- Данчо, отново водеше протестите

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хасковлии запалиха свещи в памет на Пламен Горанов и жертвите на Холокоста

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване