03/10/13 13:38
(http://e-vestnik.bg/)

Искане №1 трябва да е оставка на Цацаров. Иначе не чакайте нищо срещу ТИМ и др.

Системен рекет над граждани и бизнес, източване на пари в огромни размери – това каза за групировката ТИМ един от лидерите на Зелените на пресконференция. „През всички тези години това се прикрива и поддържа от изпълнителната, местната и съдебната власт”, допълни той.

Е, как да има промяна? ТИМ не са се явявали на избори, само са си вкарали няколко депутата от ГЕРБ, купили са си други. Купили си бяха и кмет. Каквото не могат да купят, влиза в действие рекетът и заплахите.

ТИМ не може да се махне с избори, с промяна на избирателната система или някакъв закон. ТИМ няма да бъде проблем за хората и държавата, ако имаше прокуратура и полиция на място – да ги вкарат в съда. Но никой не ги притеснява. Държавата може да мачка всеки, дръзнал да се опълчи срещу Борисов и властта на ГЕРБ, но щом толерира ТИМ, значи групировката е покровителствана.
Това е очевидно за всеки. В момент, в който народът се бунтува, правителството дава на ТИМ терени край летища и пристанища. Като за последно.

Дали протестиращите ще осъзнаят, че първото им искане трябва да е за оставка на бутафорния главен прокурор Цацаров. Точно в момента, в който хората излязоха на улицата и дори се проля кръв, той най-невъзмутимо си оплете кошничката да овладее властта в прокуратурата. По повод публикации във вестниците на Пеевски Цацаров уволни заместничката си Галина Тонева. Някой съмнява ли се, че тези публикации са били поръчани от Цветанов и Борисов, за да дадат повод на Цацаров да си разчисти терена от несигурни хора в ръководството?
За да го направят този номер в най-драматичните първи митинги, значи много им е било важно.

Вижте какви изявления и обяснения дава Цацаров – когато искат от него да разследва Борисов за безпрецедентната му намеса да прекрати митническа проверка в алкохолен завод на Мишо Бирата, Цацаров отговаря, че не е установено кой е изнесъл записа, но пак ще поднови разследването. Тоест – той дори не помисля да разследва Борисов, а МВР, откъдето се излезли записите.

След отвличането на 10-годишното дете на Брендо, пак Цацаров се впусна да обяснява, че не се връщали отвличанията. А какво се връща тогава? Седмица преди това имаше опит за отвличане и на Азис. Колкото и да е несравнимо или смешно, защо този случай беше заметен под килима? Търси ли някой хората, които са нападнали Азис и охраната му?

Едно е ясно – с този главен прокурор нищо не може да се промени в държавата. Чрез него Борисов и Цветанов се надсмиват на всички искания от протестиращите. Те си го назначиха, рекетирайки с подслушвания и компромати магистратите и превземайки Висшия съдебен съвет.

Затова искане №1 трябва да е оставката на Цацаров.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване