03/11/13 16:07
(http://www.klassa.bg/)

Т. Дончев: Усвояването на средствата за следващия програмен период трябва да започне още от 2014 г.

Ресурсът в оперативна програма “Техническа помощ” е почти усвоен за подготовката на проектите, които трябва да се реализират през следващия програмен период, коментира министърът по евросредствата в оставка Томислав Дончев. Той поясни, че става въпрос основно за автомагистрала "Хемус" и за Лот 3 на автомагистрала "Струма".

Министърът в оставка Томислав Дончев сам си написа “много добър” 5 за работата си по усвояване на европейските средства. Той заяви, че се надява предсрочните избори да нямат негативно влияние върху усвояването на парите по настоящия програмен период, защото системата е включена на "автопилот" и може да работи така няколко месеца.

Достатъчен запас от готови проекти има в българските общини, по отношение на следващите инвестиции в сектора “води”, допълни Дончев.

Той беше категоричен, че още от началото на 2014 г. трябва да започне усвояването на парите по следващия период 2014 - 2020 г.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване