03/11/13 10:29
(http://www.hsnovini.com/)

Хасковлийки се докоснаха до индийската култура

Гост лекторът Стела Христова демонстрира как се облиза сари

Хасковлийки се запознаха отблизо с индийската култура и техниката за обличане с традиционната дреха сари. Това стана възможно благодарение на  организирания в холистично студио РЕА- Хасково уъркшоп под надслов „Женската красота в индийската култура”.

Около 15 хасковлийки успяха да се докоснат до културата в ориенталската държава и да усетят от духа и митичността на Индия. Началото бе поставено с презентация показваща древните традиции и идеята за красотата.

“Според индийската култура преди една жена да развие външната си красота, трябва да обърне много повече внимание на духовните си качества и на вътрешната си красота”, коментира за Хасково Новини гост лектора Стела Христова.

“Идеята на такъв тип събития е не само да се презентира, а жените сами да вземат участие в мероприятието и да се потопят в особеностите на индийската култура”, допълни още тя.

В рамките на организираната среща хасковлийки успяха да научат и малко повече за традиционното облекло в Индия , наречено сари.

Освен тънкостите за обличане със сари, хасковлийки научиха и как да се гримират според индийската култура. Опитаха и традиционни индийски ястия, сред които ладу и самоса.

През месец юни в Хасково отново е планирана подобна среща. Предвижда се и откриване на ателие, в което жените да бъдат обучени как сами да се изрисуват с къна.

Репортаж гледайте в новините на ТВ Рекординг.

Хасково Новини

Бяха приготвени и традиционни индийски ястия

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване