03/12/13 10:00
(http://www.klassa.bg/)

Иракската полиция използва огнестрелно оръжие за разпръсване на демонстранти

Иракската полиция използва огнестрелно оръжие, за да разпръсне демонстранти, протестиращи срещу демаркацията на границата със съседен Кувейт. Инцидентът в граничната зона, предизвика вълна от слухове, че Ирак обстрелва кувейтските територии, предаде РИА Новости.
Според източници в иракската полиция жителите на иракския град по границата Ум Каср организираха протест срещу демаркацията на иракско-кувейтската граница. Повод за акцията бяха дейностите по обновяването на демаркационното гранично заграждение, които се провеждаха съвместно от иракските и кувейтските сили за сигурност с участието на инспектори на ООН.
В хода на протеста участниците започнаха да нападат полицаите, като ги замеряха с камъни. Пострадали са няколко служители в иракските и кувейтските сили за сигурност, повредени са няколко полицейски превозни средства. Неочаквано иракските полицаи откриха огън във въздуха, за да успокоят демонстрантите. Кувейтското министерство на външните работи призова иракските силови ведомства да избягват повторение на инциденти с използването на оръжие по границата.













РИА Новости


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване