03/12/13 14:46
(http://www.klassa.bg/)

Йордан Йовчев: На този етап не бих приел да заема поста на спортен министър

На този етап не бих приел поста на бъдещ спортен министър, ако ми бъде предложено. Това заяви легендарният спортист Йордан Йовчев след церемония по награждаването му в Пловдив, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. „Има още много време до избирането на следващо правителство и не мога от сега да кажа дали бих заел в него поста на министър на спорта”, поясни Йовчев. Според него спортистите имат място в политиката. „Не е задължително, всеки да разбира от всичко. Ако има нещо, което не е ясно относно административната страна на работата, има хора, които могат да ги напътстват”, поясни той. Най-ценното качество на спортистите е, че те могат да губят и знаят как да се изправят, след като паднат. „Ние в момента сме малко паднали в спорта, надявам се, че скоро ще се изправим и ще продължим напред, защото сме борбени хора. Най-важното сега е министерството на спорта и всички институции да продължат да работят”, заяви Йовчев.
Йордан Йовчев каза, че предстои организирането на Европейско първенство, което да се проведе в родния му град - Пловдив. „Имаме одобрението от Европейската федерация, предстои подписването на договор с общината и министерството. Това първенство ще бъде една квалификация за младежките Олимпийски игри и се надявам да стане факт. Това ще бъде голямо събитие за този град, дано да успеем да го направим, заяви Йордан Йовчев.





















Таня НИКОЛОВА
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване